Carl Hansen & Søn

mogens-koch

Mogens Koch

Mogens Koch, der er særlig kendt for møbelklassiskere såsom Byggereolsystemet og Foldemøblerne, arbejdede sammen med Kaare Klint i årene 1925-30, og var professor ved Kunstakademiets Arkitektskole i København i 1950-69.

Designer bio

Mogens Koch, der er særlig kendt for møbelklassiskere såsom Byggereolsystemet og Foldemøblerne, arbejdede sammen med Kaare Klint i årene 1925-30, og var professor ved Kunstakademiets Arkitektskole i København i 1950-69.

Mogens Koch arbejdede inden for alle områder af arkitekturen - bebyggelsesplaner, huse, monumenter, møbler, tekstiler, sølv og skrift. Mogens Kochs arbejder er ikke mange, men de er alle væsentlige, originale og undertiden dristige. Der var altid et samspil mellem Mogens Kochs eget liv og de møbler han tegnede gennem årene.

Ingen af dem blev til som kunstneriske minfester, men opstod ud fra en given opgave og blev skabt til et bestemt formål. Således også hans reolsystem, som i første omgang var tiltænkt hans eget hjem på Hulgårdsvej ved Ballehøj i København. Boligens små rum fordrede bl.a. et fleksibelt opbevaringsmøbel og i 1928 tegnede han de første  skitser til den kvadratiske bogkasse, som i det forholdvis lille modul 76 x 76 cm. havde en stor og varieret brugsfunktion.

Koch fik tildelt mange hædersbevisninger - bl.a. Eckersberg medaljen i 1938, C. F. Hansen medaljen i 1963 og ID prisen i 1992.

 

 

 

 

 

 

background

Bruger login

Indtast brugernavn og password

Det indtastede brugernavn eller password er ikke korrekt.