Carl Hansen & Søn

designere

Hans J. Wegner

Møbelarkitekten Hans J. Wegner anses som en af pionererne og grundlæggerne af den danske modernisme inden for møbeldesign.

Mogens Koch

Mogens Kochs design skilte sig fra starten af karrieren ud som originale eksempler på funktionalitet. Han arbejdede i perioden fra 1925 til 1932 på forskellige tegnestuer, herunder hos Kaare Klint, hvor han fik praktisk erfaring med principperne og traditionerne bag dansk funktionalisme.

Ole Wanscher

Ole Wanscher (1903-1985), blev født i København i 1903 og var arkitekt og professor i bygningskunst med møbelkunst som speciale. Han kom til at præge dansk møbelkunst, både som aktiv formgiver og som læremester. Hans møbler betragtes i dag som moderne klassikere - sofistikerede og samtidig funktionelle med udsøgte detajler og en sjælden grundighed.

Kaare Klint

En af de helt store fyrtårne indenfor dansk møbeldesign er arkitekt Kaare Klint, der med sin matematisk funderede funktionalisme, kom til at præge flere generationer af danske møbeldesignere. Først og fremmest i kraft af sin status som visionær underviser, men i høj grad også på grund af en stribe markante møbeldesign, som kom til at danne skole.

POUL KJÆRHOLM

I løbet af sin forholdsvis korte karriere som møbelarkitekt nåede Poul Kjærholm at markere sig som en af modernismens fineste repræsentanter. Han var dybt forankret i den danske møbeltradition, men samtidig meget inspireret af internationale forbilleder.

Larsen & Bender Madsen

Ejner Larsen og Aksel Bender Madsen lærte hinanden at kende på Kunsthåndværkerskolen. Dette bekendtskab udviklede sig til et livslangt venskab, og i 1947 startede de med at tegne sammen i deres fritid. Det blev til i alt ca. 300 modeller. Deres møbler er enkle og tidløse, og Metropolitanstolen fra 1959 betragtes som arkitekternes hovedværk.

Frits Henningsen

Frits Henningsen (1889-1965) var kendt som en kompromisløs formgiver og i modsætning til andre snedkermestre formgav han altid selv sine møbler. Det var kvaliteten af håndværket, han anså som det vigtigste, og det var her, hans fokus lå, når han udviklede nye møbler.

Tadao Ando

I dag er Tadao Ando en af de mest anerkendte og respekterede arkitekter i verden og influerer kommende generationer med sin nyskabende tilgang til formgivning.

EOOS

Den anerkendte østrigske designtrio, EOOS, etablerede deres studie i 1995 og har til dato modtaget mere end 130 internationale priser.

Naja Utzon Popov

Den danske billedhugger, tekstildesigner og keramiker Naja Utzon Popov blev født ind i en familie af kunstnere i 1973 i København.

Strand & Hvass

STRAND+HVASS er nogle af de nye, danske designere, der designer morgendagens klassikere.

Thomas Bo Kastholm

Som søn af Jørgen Kastholm blev Thomas Bo Kastholm født ind i en familie, der levede for møbeldesign.

Morten Gøttler

Morten Gøttler er født i 1944 og er i dag en anerkendt dansk møbelarkitekt MDD med en stærk sans for træet som materiale.

Mogens Lassen

Et inspirerende ophold i Frankrig og mødet med Le Corbusiers og funktionalismens formidealer kom til at præge den danske arkitekt Mogens Lassen, der blev en af de danske funktionalisters bannerførere.

Anker Bak

Anker Baks ambition er at skabe design, der gør en forskel for mennesker – produkter, som opfylder reelle behov.

Bruger login

Indtast brugernavn og password

Det indtastede brugernavn eller password er ikke korrekt.