Carl Hansen & Søn

ejner-larsen-aksel-bender-madsen

Larsen & Bender Madsen

Ejner Larsen og Aksel Bender Madsen lærte hinanden at kende på Kunsthåndværkerskolen. Dette bekendtskab udviklede sig til et livslangt venskab, og i 1947 startede de med at tegne sammen i deres fritid. Det blev til i alt ca. 300 modeller. Deres møbler er enkle og tidløse, og Metropolitanstolen fra 1959 betragtes som arkitekternes hovedværk.

Designer bio

Ejner Larsen (1917-1987)
Ejner Larsen blev uddannet som tapetserer og møbelpolstrer i 1936 og gennemgik efterfølgende Kunsthåndværkerskolens møbellinje med afgang i 1940. Han var lærer på skolen fra 1942 - 1957, mens han i samme periode havde ansættelse hos flere prominente snedkermestre. Han blev siden hen ansat som chef for arkitektafdelingen i Christiansborg Slotsforvaltning, og fra 1977 ansat som Stats & Slots Inventar Inspektør indtil 1986, hvor han fratrådte pga. sygdom.

Aksel Bender Madsen (1916 - 2000)
Aksel Bender Madsen blev uddannet som møbel-snedker i 1936 og gennemgik efterfølgende Kunst-håndværkerskolens møbellinje med afgang i 1940. Han arbejdede hos henholdsvis Kaare Klint og Arne Jacobsen fra 1940 - 1943, på FDB's arkitektkontor fra 1943 - 1950. Herudover underviste Bender Madsen på Kunsthåndværkerskolens møbellinje, hvor han senere blev inspektør. Fra 1954 og frem til sin pension var han ansat i Stadsarkitektens direktorat.

Ejner Larsen & Aksel Bender Madsen
Larsen og Bender Madsen lærte hinanden at kende på Kunsthåndværkerskolen. Dette bekendtskab udviklede sig til et livslangt venskab, og i 1947 startede de med at tegne sammen i deres fritid. Dette fortsatte de med frem til Larsens død i 1987.
Fra1947 udstillede de i samarbejde med skiftende snedker-mestre hvert år på Københavns Snedkerlaugs Møbeludstilling.


Fra midten af halvtredserne og i mere end 25 år frem arbejdede arkitekterne tæt sammen med snedkermester Willy Beck, og sammen udviklede de en række danske klassikere, i alt ca. 300 modeller. Deres møbler erenkle og tidløse, og Metropolitanstolen fra 1959 betragtes som arkitekternes hovedværk.

Larsens og Bender Madsens møbler har været vist på udstillinger i både ind- og udland, bl.a. Triennalen i Milano, Design in Scandinavia og Arts of Denmark i USA.

Flere af arkitekternes værker er blevet indkøbt af museer i såvel Danmark som i udlandet, bl.a. Louisiana i Humlebæk, Metropolitan Museum of Art i New York. Larsen og Bender Madsen modtog Snedkerlaugets årspris i 1956 og 1961 og er præmieret i flere konkurrencer om møbler og kunst.

___

Få mere information om Larsen & Bender Madsens Metropolitan Chair

Se hvordan Metropolitan Chair fremstilles

Bruger login

Indtast brugernavn og password

Det indtastede brugernavn eller password er ikke korrekt.