Carl Hansen & Søn

naja-utzon-popov

Naja Utzon Popov

Den danske billedhugger, tekstildesigner og keramiker Naja Utzon Popov blev født ind i en familie af kunstnere i 1973 i København.

Designer bio

Naja Utzon Popov har arvet sine kreative gener fra sin morfar, Jørn Utzon, arkitekten bag det verdensberømte operahus i Sydney, Australien samt hendes mor, den fremtrædende kunstner Lin Utzon, og hendes far, den anerkendte, australske arkitekt Alex Popov.

Najas barndom i Danmark og ophold i Australien har altid været en vigtig inspirationskilde for hendes arbejde. I Australien fulgte hun tegne- og malekurser på Julian Ashton Art School. Naja flyttede herefter til England, hvor hun fortsatte sin formelle uddannelse på University of Westminster School of Media Arts and Design.  Hun bor i dag i Danmark og har sit værksted i København.

Takket være sin familiemæssige baggrund har hun konstant været omgivet og inspireret af nutidigt design. Disse påvirkninger kommer til udtryk i hendes arbejder, hvor hun har omsat sine møder med naturen i tekstiler, glas, keramik og skulpturer. Ved at sætte sit eget personlige præg på sine værker, hvor nutidigt design på smukkeste vis forenes med Moder Jords gaver, bygger Naja videre på familietraditionen med at skabe enestående kunst.

Najas kunstneriske tilgang har sikret hende succes, og hendes design har opnået anerkendelse i New York på møbelmessen The International Contemporary Furniture Fair (ICFF), hvor hun blandt andet har udstillet en stor installation i ler, som blev købt af det kendte stormagasin; Saks Fifth Avenue. Hendes glas- og keramikdesign kan ses overalt i verden, bl.a. i Feng Sushi-restaurantkæden i London, og på gallerier som Galeria Kunstmann på Mallorca.

Bruger login

Indtast brugernavn og password

Det indtastede brugernavn eller password er ikke korrekt.