Carl Hansen & Søn

tadao-ando

Tadao Ando

I dag er Tadao Ando en af de mest anerkendte og respekterede arkitekter i verden og influerer kommende generationer med sin nyskabende tilgang til formgivning.

Designer bio

Tadao Ando er en ledende skikkelse indenfor international arkitektur og design, en metier han har perfektioneret i løbet af hans imponerende karriere. Han stiftede bekendtskab med håndværket i starten af 1960'erne og udviklede sidenhen egenhændigt kendskabet dertil. Stadig udøvende, efterspurgt og aktuel.

Med ansvaret for opførelsen af mere end 150 større og mindre bygningsværker, i og uden for Japan, så som Azuma huset i Osaka, Chichu Art Museum i Naoshima, The Pulitzer Foundation for Arts i St. Louis og Teatro Armani i Milano kan han om nogen sit håndværk.

I dag er Tadao Ando en af de mest anerkendte og respekterede arkitekter i verden og influerer kommende generationer med sin nyskabende tilgang til formgivning. Den autodidakte arkitekt er i dag kendt for at forene japanske designtraditioner med en moderne, vestlig udtryksform. Arkitektonisk forener han rene, enkle linjer med geometriske former og organiske udtryk.

Hans innovative og funktionelle design har vist sig at være et godt match for den enkle, skandinaviske stil. Stilarterne er gennem tiden blevet forenet, når Tadao Ando har benyttet designklassikere fra danske møbelmestre til at fremhæve sine bygninger og rum. Han udtrykker selv en stor respekt for især Hans J. Wegners designtilgang og har senest skabt den skulpturelle loungestol 'Dream Chair' i samarbejde med Carl Hansen og Søn, som en hyldest til netop Wegner.

Med afsæt i sin stærkt personlige designfilosofi grundlagde Tadao Ando i 1969 sammenslutningen Tadao Ando Architects & Associates, hvorfra han for alvor slog sine ideer omkring arkitektonisk design fast. Sidenhen har han opnået international anerkendelse, og hans originale værker er blevet belønnet med prestigefulde priser, som Carlsberg Prisen i 1992, Pritzker Prize i 1995, Premium Imperiale i 1996 og Gold Medal of Royal Institute of British Architects i 1997. 

Bruger login

Indtast brugernavn og password

Det indtastede brugernavn eller password er ikke korrekt.