Carl Hansen & Søn

trae

Træ

Vi producerer først og fremmest træmøbler.  Alt det træ vi benytter hos Carl Hansen & Søn, er hårdttræ købt af ansvarlige savværker, som vi har et langt og tæt samarbejde med. Af hensyn til designet og kvaliteten af vores produkter anvender vi kun nyt træ og aldrig genbrugstræ.

Vær opmærksom på at ikke alle vores møbler fås i alle træsorter. Da træ er et naturprodukt vil der være forskel i farve og struktur. Desuden vil træmøbler ændre udseende alt efter påvirkning fra det miljø det placeres i.

Vi anvender eg, bøg og ask fortrinsvis fra Danske skove der drives i henhold til Dansk Skovlov (fra 2004). Denne lov tager hensyn til bæredygtigt skovbrug, økologi samt sociale og økonnomiske hensyn. Loven bekræfter samtidig at skovhugst ikke kun skal være bæredygtig. Den skal også sørge for forøgelse af skovarealerne.

Trae_01.jpg

Asketræet vi anvender er ca. 150 år gammelt når vi tager det i brug. Asketræ har en åben struktur og smukke lange fibre. Det er en meget stærkt træsort der gør det særdeles velegnet til møbelproduktion. Det gør dog også træet vanskeligt at forarbejde.

Egetræet vi anvender er et sted mellem 150-250 år gammelt når vi tager det i brug. Egetræ har

kortere fibre end askstræ og er samtidig en meget stærk træsort. Det er dog nemmere at forarbejde en ask. Det har en åben struktur og fibrene vil kunne ses og mærkes selv hvis træet males.

Bøgetræet vi anvender er ca. 150 år gammelt når vi tager det i brug. Bøgetræ er letter end eg men tungere end ask. Bøgetræet har kortere fibre end eg og er derfor let at forarbejde. Det har en meget glat overflade og males eller lakeres overfladen lukkes den helt.

Vi anvender desuden valnød og europæisk kirsebær til udvalgte modeller. Disse træsorter køber vi hjem fra Amerikanske skove.

Valnødden vi henter hjem er ca. 150 år gammel når vi tager den i brug. Valnød har et farvespænd der går fra helt lyst til mørk chokolade brun. Det er en meget uregelmæssig træsort der gør det vanskeligt at forudse hvilken farve træet har før stammen skæres op.

Den Amerikanske kirsebær vi anvender er ca. 150 år gammel når vi tager den i brug. Kirsebæren er en meget fast træsort der samtidig har stor elasticitet. Den Amerikanske kirsebær har et fantasisk farvespænd der går fra dyb orange over gylden, til mørk brun.

Møbler fra Carl Hansen & Søn kommer i forskellige træsorter og overfladebehandlinger. Det giver mulighed for at vælge hvad der bedst passer til én selv. Ikke alle overfladebehandlinger er dog mulige på alle træsorter. 

Klik på linket nedenfor for at få et overblik over de forskellige trætyper samt overfladebehandlinger vi arbejder med:

- TRÆSORTER      

Du får dog den bedste fornemmelse af de forskellige træsorter og overfladebehandlinger ved at besøge din lokale forhandler.

Bruger login

Indtast brugernavn og password

Det indtastede brugernavn eller password er ikke korrekt.