Carl Hansen & Søn

sofaer-laenestole

VEDLIGEHOLDELSE AF POLSTREDE SOFAER OG LÆNESTOLE

CH445_CH415_high-1600x1600.jpg

TEKSTILER
Jævnlig rengøring og vedligeholdelse af polstrede møbler er vigtig for at bibeholde møbelstoffets udseende samt forlænge dets levetid. Støv og snavs kan over tid få møbelstoffer til at ændre farve samt fremme slid. Det medvirker desuden til et dårligt indeklima, og forringer ligeledes de brandhæmmende egenskaber i møbelstoffet. Det er derfor vigtigt at vedligeholde og rengøre sine polstrede møbler jævnligt.

ALMINDELIG RENGØRRING
Vi anbefaler, at man støvsuger polstrede møbler ofte (evt. ved halv kraft) og helst hver uge.

Møbelstoffer af polyuretan aftørres med en ren tør eller fugtig klud eller støvsuges med blød børste.

PLETFJERNING
Hvis uheldet er ude opnår man det bedste resultat ved at bearbejde pletten omgående.

Pletter fra tyktflydende eller faste stoffer (som fx stearin og tyggegummi), skrabes mest muligt af med en sløv kniv eller spartel før videre behandling. En indtørret plet kan støvsuges for løse partikler før den bearbejdes videre.

Hvis det drejer sig om spildte væsker, suges væsken op med en absorberende ren klud før den bearbejdes videre.

Pletter, som ikke er fedtholdige, fjernes i første omgang ved skånsom dupning med en ren, fnugfri klud eller en svamp opvredet i rent, varmt vand. Pletten bearbejdes fra yderkant og ind mod midten. Fedtpletter kan fjernes med hertil egnede pletfjerningsmidler. Vi anbefaler altid, at produkterne afprøves på et mindre synligt sted før de anvendes på det udsatte område.

DER MÅ IKKE GNIDES HÅRDT PÅ STOFFET, DA DET KAN FORÅRSAGE HVIDSLIDNING ELLER BESKADIGELSE PÅ LUV.

For at undgå skjolder på mikrofibrene i møbelstoffet anbefales det at tørre stoffet med en føntørrer efter endt rengøring. Det er vigtigt, at møbelstoffet er helt tørt inden møblet igen tages i brug.

Vær forsigtig med brug af opløsningsmidler, idet disse kan opløse underliggende polstermaterialer. Anvend desuden ikke ufortyndede rensemidler, blegemidler, ammoniak og sæbe beregnet til hårde overflader på møbelstoffer.

VEDLIGEHOLDELSE AF LØSE HYNDER
Hvor der er løse hynder er det en god idé at bytte rundt på hynderne fra tid til anden, så hynderne udsættes for et ensartet slid.

Hynder med dun skal rystes jævnligt under brug for at sikre en jævn fordeling af dun i hynden og opretholde hyndens form.

RENSNING & IMPRÆGNERING
Generelt gælder det, at møbler udsat for et normalt erhvervsmæssigt brug bør renses 2-3 gange årligt. Møbler i private hjem behøver typisk ikke rensning ligeså ofte.

Møbelstoffer af bomuld er ofte imprægneret. Imprægneringen er dog ikke permanent, da den slides af i takt med at møblet anvendes samt ved rengøring, hvorfor det anbefales at genimprægnere møblet efter rens.

Vi anbefaler ikke imprægnering af uldne møbelstoffer, da uld i sig selv er smudsafvisende.

Aktiv og regelmæssig vedligeholdelse fjerner snavs før det aflejres i møbelstoffet og beskadiger fibrene. Korrekt vedligeholdelse og regelmæssig rensning kan forlænge møblets levetid væsentligt.

Du kan forhøre dig hos din nærmeste Carl Hansen & Søn forhandler om muligheden for at købe et imprægneringsprodukt til hjemmebrug. Husk at lægge nøje mærke til den anbefalede anvendelse heraf og følge den angivne brugsvejledning.

LÆDER
Vi anbefaler, at man så vidt som muligt, undgår at placere lædermøbler i direkte sollys og tæt ved varmekilder som radiatorer eller brændeovne.
Støvsug jævnligt dine lædermøbler med en blød børste og undgå brug af rengøringsmidler samt brugen af skarpe genstande.

Carl Hansen & Søn benytter lædervarianterne SIF, Thor, Loke og kernelæder. Læs mere om vedligeholdelse og rengøring af de enkelte lædertyper nedenfor. 

SIF er anilin læder.Anilin læder er lavet af rå huder af højeste kvalitet. Læderet har som udgangspunkt en helt naturlig nøgen overflade, hvor alle naturmærker som eks. insektmærker m.m. er synlige. Det understreger læderets unikke karakter og tilfører rustik charme til det eksklusive læder. Læderets naturlige overfladestruktur er bevaret, og derfor er læderet åndbart, hvilket gør læderets siddekomfort optimal. Tidens tand, lysest påvirkning og brugen af møblet giver læderet sin helt egen karakter og flotte patina.

Thor er semianilin læder, der har fået en let overfladefinish. Behandlingen gør læderet mere modstandsdygtigt, nemmere at vedligeholde og sikrer en god slidstyrke.
Læderet har samme naturlige look, som kendetegner anilin læder og en rigtig god siddekomfort.

RENGØRING AF SIF & Thor
Bliver det nødvendig med kraftig rengøring, anbefales en opløsning af kogt vand og milde, naturlige sæbespåner af god kvalitet.

1. Brug en halv deciliter sæbespåner til en liter vand. Pisk sæbespånerne i det varme vand til de er helt opløst.
2. Når vandet har stuetemperatur, skal skummet arbejdes ind i læderet med en blød klud. Det er vigtigt, at man kun anvender skummet fra opløsningen og at læderet ikke gennemvædes.
3. Når møblet er tørt, poleres læderet efter med en blød bomuldsklud.

Kernelæder har samme egenskaber som SIF og vedligeholdes på samme måde

Loke er fuldkorrigeret dækfarvet læder med en ensartet overflade, der har fået en overfladebehandling, hvilket gør læderet meget slidstærkt. Dækfarvet læder er blødt og behageligt og det har kun få synlige naturmærker. Det er nemt at vedligeholde og er praktisk og stærkt, når det behandles korrekt.

Til den daglige vedligeholdelse anbefales en ren blød klud oprevet i lunkent vand.

VEDLIGEHOLDELSE AF LØSE HYNDER - ALLE LÆDERVARIANTER
Hvor der er løse hynder er det en god idé at bytte rundt på hynderne fra tid til anden, så hynderne udsættes for et ensartet slid.

Hynder med dun skal rystes jævnligt under brug for at sikre en jævn fordeling af dun i hynden og opretholde hyndens form.

MASSIVT TRÆ
For vedligeholdelse af massivt træ, eks. ben, henvises til "Vedligeholdelse af Stole".

METAL / RUSTRFRIT STÅL / CHROME / PULVERLAKERET STÅL

Rengøring:
Emner i rustfri, krom eller lakeret stål aftørres/rengøres med sæbevand og en hårdt opvreden klud.

Små ridser i rustfri stål kan fjernes ved at slibe let med en fin slibesvamp beregnet til metal. Husk altid at følge stålets sliberetning.

 

Bruger login

Indtast brugernavn og password

Det indtastede brugernavn eller password er ikke korrekt.